Äktenskapsförord online

I SAMARBETE MED

Som gift delar man oftast allt – livet, bekymmer, saker och pengar. Men vad gör man om det kanske finns ett fritidshus som ska stanna i den enes släkt vad som än händer? Eller om någon av er har byggt upp ett eget företag som ni inte vill dela med er av vid en eventuell separation?

Justic samarbetar med Familjens Jurist, Sveriges största juristbyrå inom familjerätt. Med deras digitala tjänst kan ni enkelt skriva ett äktenskapsförord själva.

Pris: 1195 kr (du betalar i sista steget). Ange koden JUSTIC i kassan för att få 20 % rabatt.

Hur funkar det?

Förbered er

Fundera på vad ni inte vill dela med varandra vid en eventuell skilsmässa. Ha aktuella uppgifter tillgängliga.

Starta onlinetjänsten

Få enkel guidning i Familjens Jurists onlinetjänst att skriva ert äktenskapsförord på egen hand.

Kontrollera och underteckna

Läs igenom, kontrollera uppgifterna och underteckna äktenskapsförordet. Registrera det därefter hos Skatteverket.

Vanliga frågor och svar

Varför ska man ha ett äktenskapsförord?

Om man inte har ett äktenskapsförord så delas värdet av all egendom lika vid en skilsmässa eller om någon av er avlider. Detta oavsett vem som köpt egendomen eller sparat ihop pengarna, om egendomen är så kallat giftorättsgods. För att undgå bodelningsreglerna behöver ni skriva ett äktenskapsförord där ni bestämmer vad som ska vara enskild egendom.

Äktenskapsförordet kan också under vissa förutsättningar skrivas omvänt för att göra enskild egendom till giftorättsgods. Enskild egendom kan nämligen vara saker som en av er fått av någon genom testamente eller gåva där det angivits att det ärvda eller skänkta är just enskild egendom.

Vilka formkrav måste ett äktenskapsförord uppfylla för att vara giltigt?

För att äktenskapsförordet ska bli juridiskt giltigt behöver det undertecknas av båda makarna och registreras hos Skatteverket. Vill ni ändra äktenskapsförordet måste ni skriva ett nytt äktenskapsförord och registrera även detta.

Är du osäker kring något när det gäller äktenskapsförordet och vill upprätta det tillsammans med en erfaren jurist?

Upprätta ett äktenskapsförord tillsammans med en erfaren jurist hos vår samarbetspartner Familjens Jurist. Mötet kostar från 4490 kr och kan bokas på 0770-33 97 49. Du väljer om du vill träffa juristen via telefon, videomöte eller på kontor, det som är enklast för dig. Familjens Jurists villkor gäller.

Juridiskt kvalitetssäkrade dokument

Justic samarbetar med Familjens Jurist. Dokumenten som du kan skriva själv online är granskade av Arne Larsson på Familjens Jurist, juridiskt sakkunnig inom ekonomisk familjerätt och medlem i Familjens Jurists kunskaps- och kvalitetsråd. Familjens Jurists villkor gäller när du använder tjänsten ”Äktenskapsförord online”. Notera att du inte kan kombinera rabattkoder.

Glöm inte att ange koden JUSTIC i kassan för att få 20 % rabatt (ord. pris 1195 kr). Du betalar i sista steget.